23948sdkhjf

Alla vinnare White Guide 2015

Här är samtliga vinnare med motiveringar i White Guide 2015:
Årets Bästa Restaurang
Fäviken Magasinet, Järpen
För att ha skapat en fullfjädrad gastronomisk tidsmaskin, som inte
bara tar oss tillbaka till det bästa av där och då, över det mest njutbara
här och nu till det som håller också i ett utmanande framöver
– och för att med sällsamt snille lyckas slå en brygga mellan dåtid,
nutid och framtid i en förtrollande paketering i yppersta världsklass.

Årets Matupplevelse
Gastrologik, Stockholm

För att med alla sinnen på rätt våglängd navigera genom producenternas
ymniga råvaruvärldar i kompromisslös jakt på det
allra bästa från mark, skog och vatten – och i en lika känslig som
radikal matlagning förvandla håvorna till en storslagen fest för
öga och gom med smaker och aromer i perfekt pitch.

Årets Stjärnskott –
Koka, Göteborg
För att med stort gastronomiskt självförtroende ha skapat en informell
krog där gästerna bjuds på stora smakmässiga upplevelser i
mötet mellan mat och vin tillsammans med en chosefri service i en
härlig atmosfär, som ger en ny definition åt begreppet hjärtligt.

Årets Serviceupplevelse
Fäviken Magasinet, Järpen
För att successivt snickra på en fullödig serviceupplevelse som
har samma äkthet och egenart som husets gastronomi med stora
inslag av spektakulär och nyskapande underhållning samtidigt
som alla detaljer i det klassiska serviceupplägget ägnas största
möjliga omsorg.

Årets Vinupplevelse
Operakällaren, Stockholm

För att ha utvecklat sitt klassiska vinarbete till en elegant, kunnig
och väldigt underhållande föreställning i samklang med tiden, där
gamla vördnadsvärda rashästar från ett av Sveriges finaste vinstall
utmanas av yngre vilda förmågor som tämjs i magnifika matmatchningar.

Årets Ölupplevelse
Thörnströms Kök, Göteborg

För att med osviklig passion ha introducerat och vidareutvecklat en
hantverksinspirerad öllista samt utvecklat gästernas förståelse och
entusiasm för öl som dryck till modern gastronomi.
Årets Kaffeupplevelse –
Upper House Dining, Gothia Towers, Göteborg

För att ha skapat en njutningsfylld kaffestund där kaffets kvalitet
och presentation tillsammans med exceptionellt underhållande
kaffegodis blir en integrerad del av hela den gastronomiska
upplevelsen.

Årets Merroir Award
Hoze, Göteborg

För att våga bryta många invanda tabun om hur sjömat ska sourcas,
hanteras, beredas och presenteras för att smaker, aromer och
konsistenser ska komma maximalt till sin rätt - allt paketerat i ett
kunnigt och inspirerande dialogformat.

Årets Hållbara Gastronomi –
Lilla Bjers Gårdskrog, Visby

För att ha tagit närodlat och ekologiskt till nya höjder där råvarans
smakkvalitet i än högre grad matchar nivån på det kreativa och
gastronomiska handlaget.

Årets Värt En Resa
Ambiance Restaurant, Tygelsjö

För att med fransk esprit och intuition subtile locka gäster från när
och fjärran till en unik gastronomisk oas i en skånsk by med hela
Öresundsförbindelsen runt hörnan.

Årets Hjärtekrog
Jazzköket, Östersund

För att skapat ett svängigt vardagsrum för jämtar och tillresta som
vill uppleva en krog där trivseln är lika hög som nivån på gastronomin
och ansvaret för djur och natur.

Årets Smakutvecklare i livsmedelsbranschen
Wapnö Gård, Halmstad

För att ha slagit en brygga mellan det bästa av lokal självförsörjning
och riksvid potential och ha gett ”gårdsmejeri” en ny innebörd, genom
att med gammaldags mejeritradition som bas ha utvecklat ett
högprofilerat sortiment av mjölk-, smör- och yoghurtprodukter som
bjuder på höga och rena smaker samtidigt som allt är producerat
med ansvar i en modern mejerianläggning med stor volymkapacitet.

Årets White Guide Rising Star
Lina Ahlin Olofsson, Restaurant Frantzén, Stockholm

För att med en till synes omättlig kunskapstörst och stora, närmast
kaxiga ambitioner samt imponerande kreativ talang vilja ta
aktiv del i utvecklingen av den ultimata matupplevelsen.

Årets Hyllning av en Långtida Betydelsefull
Gastronomisk Gärning
Per Bengtsson, PM & Vänner, Växjö

För att genom en sällsynt entusiastisk enträgen gastronomisk
gärning som väckt genklang över alla gränser nu ha skapat ett
komplett gastrohotell likt en kulinarisk fästning i den tidigare
garnisonsstaden.

White Guide Global Gastronomy Award 2015
Magnus Nilsson, Fäviken Magasinet, Järpen, Sverige

För att ha utvecklat en helt enastående lokal och personlig gastronomi,
som glimrar som ett norrsken högt och vida kring, där han
avlockar skogar, marker och kringliggande vatten sina inneboende
hemligheter, med djupaste förståelse för terroirens möjligheter
och hållbarhetens utmaningar med dörren på glänt till den myllrande
mikrobiologins parallella universum i en restaurangkultur
som bryggar historia och framtid, konst och vetenskap – kryddat
med lika delar poesi och humor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078