23948sdkhjf

Azita Shariati, vd Sodexo, mäktigaste affärskvinnan i Sverige

Azita Shariati, vd Sodexo som toppar Veckans Affärers lista över de mest inflytelserika kvinnorna i svenskt näringsliv. Förklaringen är hennes individuella ledarstil och inkluderande inställning till affärsutveckling. Bland annat har hon satt målet och lyckats med att ha 50 procent kvinnor på högre chefspositioner på Sodexo.
Årets mäktigaste affärskvinna, Azita Shariati, är vd för Sodexo AB, ett serviceföretag som sysselsätter över 8 000 personer i Sverige.
”På ledningsnivå har vi redan nått målet, där är nu 50 procent kvinnor. Vi har gått från 14 procent 2010 när nollmätningen gjordes. I nästa nivå, bland distriktschefer och nyckelpositioner inom företaget, ligger vi på 46 procent än så länge. Jag tror vi kommer att nå eller slå målet under 2015, men det viktigaste är att vi har gjort en förändring. Vi har skapat en medvetenhet i organisationen och genomfört ett antal åtgärder. Om vi når den exakta siffran 50, 48 eller 52 är inte viktigt – nu har vi skapat en rörelse”, säger hon till va.se.

Sodexo grundades för snart 50 år sedan i Marseille i Frankrike och har sedan dess vuxit från ett enmansföretag till världens 18:e största arbetsgivare, med verksamhet i 80 länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063