23948sdkhjf

Danska Horesta tryckte på Michelin

Trots att Michelin-stjärnorna sprids ytterligare i Danmark som liksom Sverige begåvades med ännu en stjärnstad, så är danska branschorgansationen Horesta kritisk.


– Vi har kämpat för detta i många år, vi vände oss direkt till Guide Michelin för att understryka att det finns mycket intressant toppgastronomi utanför huvudstaden, det är fantastiskt att det har lyssnat, säger HORESTA adm. direktör, Katia K. Østergaard, till Horesta.dk
Med tre nya stjärnrestauranger i guiden ger det ökad möjlighet för Århus att ta del av den internationella gastroturismen.
– Gastroturister är några av dem som använder mest pengar under en vistelse. Det kan vi se i Köpenhamn, dit de kommer flygande från hela världen och lägger tusentals kronor på mat under per dygn. Nu blir Jylland också en attraktiv destination för dessa turister, säger Katia K. Østergaard.
Hon uppmanar nu inspektörerna att även kika utanför Århus.
- Århus har väl förtjänat sina stjärnor, men det finns en rad andra provinsrestauranger som förtjänar samma utmärkelse, säger Katia K. Østergaard.Vi har stora förväntningar på att vi ska hålla oss kvar på denna nivå kommande år. Vi har just avslutat tävlingarna Årets Kock, Årets Servitör och uttagningen till Bocuse d’Or. Och vi kan se att ämnen till nya stjärnor är i full utveckling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063