23948sdkhjf

Ny dansk Bocuse-kandidat: Morten Falk, Kadeau.

Danmark har ny Bocuse d’Or-kandidat för Europa-tävlingen 2016 och världsmästerskapen 2017. Han heter Morten Falk, restaurang Kadeau och blev Årets Kock i Danmark 2014.
Utmaningen bestod i att göra rätter på temat, ostron och fläskkött. Bland domarna fanns Danmarks trefaldige Bocusekandidat och Bocuse d'Or vinnaren Rasmus Kofoed.

– Morten visade stor kreativitet och han är bra på smaker Det var övertygande rätter och jag tvivlar inte på att han kan hävda sig internationella sammanhang och jag känner mig helt trygg med att han ska representera Danmark, sa Rasmus Kofoed.

– Jag är otroligt glad att få representera Danmark i kommande tävlingar och jag är medveten om den press som vilar på mina axlar. Vi har genom åren fått fina placeringar i Bocuse d'Or så jag hoppas att jag kan få fina råd i processen från tidigare deltagare, säger Morten Falk.

Den nye kandidats första uppgift är att repræsentere Danmark ved Bocuse d’Or 2016 i Budapest.

Dommare: Jakob de Neergaard, Jasper Kure, Jens Peter Kolbeck, Jeppe Foldager, Mikael Christensen, Per Hallundbæk, Rasmus Kofoed, Francis Cardenau, Jesper Koch og John Kofod.

Övriga kandidater var: Rasmus Munk, Tree Top, Mette Hvarre Gassner, Ti Trin Ned, Mikkel Laursen, Mellemrum
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078