23948sdkhjf

Danmark har korat Årets Kock och Årets Servitör

I går avgjordes tävlingen Årets Kock och Årets Servitör i Danmark. Till bästa kock utsågs Lasse Starup Petersen, Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia och i tävlingen Årets Servitör/ Tjener Heine René Egelund, Sortebro Kro, Fyn.
Lasse Starup Petersen är 24 år, utbildad på Fakkelgården i Sønderjylland och är med i det danska juniorkocklandslaget.På vinnarkockens arbetsplats finns tidigare vinnaren av danska Årets kock från 2011, Mette Hvarre Gassner.

Han utmärkte sig som den bäste på att komponera och skapa en tre-rätters meny på råvaror som bara till viss del var kända för finalisterna på förhand. Rödtunga, högrev stekt på ben samt desserten en sorbet gjord på SVartavinbär var hans vinande koncept.

Årets Tjener
Efter mer än sex timmars tävling avgjordes också parallellt tävlingen Årets Tjenare/ servitör.
Både hög koncentration och kommunikation med särskilt inbjudna gäster stod Heine René Engelund som vinnare. Hon är 40 år och arbetar på Sortebro Kro,Fyn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063