23948sdkhjf

Ledarbyte i kocklagen

Marcus Bremdahl, lagkapten Stockholm Culinary Team, SCT, går in som coach i Sveriges Juniorkocklandslag tillsammans med Peter Jelksäter, som nyligen fick uppdraget att vara projektledare för Konditorilandslaget. Marcus Bremdahls plats i SCT tas nu över av Andreas Printz.
– Det ska bli superroligt att få utveckla laget och få försvara OS guldet,säger Andreas Printz som i november 2014 var med och säkrade ett VM guld för Stockholm Culinary Team i klassen för regionallag i Luxemburg.
Peter Jelksäter och Marcus Bremdahl ska leda Juniorkocklandslaget tillsammans. Anledningen till förändringen är att Peter Jelksäter tagit över uppgiften som projektledare för Konditorilandslaget efter Evert Bränd.

Mer om detta i senaste R&S 1/2015.


Fakta:
ANDREAS PRINTZ
, 30 ÅR
Driver Filipsson Mat & Diverse. Uppvuxen i Järfälla utanför Stockholm. Driver idag Filipsson Mat & Diverse där han anordnar matlagningskurser, cateringar och hemma hos med personlig kock. Har arbetat på bland annat. Aquavit, Grill & Raw Bar, GQ, Sturehof samt var med och startade upp Cloud Nine. Har även varit en sejour i New York på Riingo och Aquavit NYC. Tävlade i årets kock 2012.

Fakta:
MARCUS BREMDAHL,
30 ÅR LAGLEDARE, Kökschef på Melanders. Uppvuxen i Varberg på västkusten, flyttade till Stockholm vid 21 års ålder. Började då jobba på Ulla Winbladh, efter 2 år gick Marcus vidare till Restaurang Restaurangen inom f12-gruppen. 2008 kom han i kontakt med en fantastisk människa, matlagare och mentor, Jurgen Grossman och restaurang GQ, där blev han kökschef och senare delägare. 2012 började Marcus jobba för Erik Molinder och Melanders.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062