Frankrike på charmoffensiv
Nu vill Frankrike stärka sin ställning som matlagarlandet nummer ett. Genom evenemanget ”Goût de France/Good France” vill man visa vad fransk matlagning står för. 1 300 kockar/restauranger över hela världen är med, däribland 17 svenska kockar.
Den 19 mars kommer fler än 1 300 utvalda kockar på fem kontinenter att komponera en meny på sina restauranger som inspireras av den franska kokkonsten.
Bland de 1 300 kockarna finns 17 svenska:
- Peter Bennyson, 19 Glas, Stockholm
- Fredrik Sandberg, Berns bistro, Stockholm
- Robert Kraft, Bistro Jarl, Stockholm
- Roger Lindberg, Brasserie Bobonne, Stockholm
- Richard Golscher, Broms, Stockholm
- Geoffroy Guyot, Fransosen, Umeå
- Marcus Nemrin, La Petite, Helsingborg
- Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus, Älvsjö
- Michael Spiridon och Lucas Ziesel, Le Rouge, Stockholm
- Laurent Loustalot, Ma cuisine, Göteborg
- Roland Persson, Metropol Palais, Stockholm
- Jonas Dahlbom, Ölbaren, Åre
- Fredric Andersson, Restaurang Kärranäs, Uddevalla
- Karl Bengtsson, Restaurang Gastro, Helsingborg
- Gustav Trägårdh, Sjömagasinet, Göteborg
- Mats Vollmer, Vollmers, Malmö