23948sdkhjf

Mathias Dahlgren vill inte stå vid fast spis

Mathias Dahlgren fortsätter sitt kreativa kunskapsbyggande. Nu har han slängt ut spisen från sitt kök på Matsalen i Grand Hôtel och plockar fram plug-in-produkter anpassade för de råvaror som är aktuella vid olika moment.
Man anar att Mathias Dahlgren fått smak för det mobila livet efter att ha lagat mat på en food truck i Stockholm. Till tidningen sajten Ny teknik säger han:

– Jag vill ha mer flexibilitet och valfrihet. I stället för att vara låst vid en spis plockar jag fram plug-in-produkter som passar bäst för de råvaror vi jobbar med.

I det nyrenoverade köket står två plug-in-produkter inkopplade vid arbetsbänken. I ena änden en stekhäll, i den andra en induktionsplatta. Däremellan tronar den nya spanska Jospergrillen, en träkolseldad grill i ugnsformat. Ventilationssystemet är ett vattenbaserat system, det första som installeras i Sverige och som går igång via rörelsedetektorer och värmesensorer som reagerar på temperaturer över cirka 30 grader vid fläktkåpan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109