23948sdkhjf

Pärlhöna tuff utmaning för Myllymäki i Bocuse

– Nu handlar det om att hårdträna och näst intill doktorera på pärlhöna, säger Tommy Myllymäki med anledning av att det idag har meddelats att pärlhöna är köttråvara i Bocuse d’Or 2015 år.
Pärlhönan liknar kycklingen men är något magrare och mörkare i köttet. De tävlande kockarna får två fåglar som väger mellan 1,6 kg och 1,8 kg utan tarmar, att arbeta med samt fåglarnas lever, hals, muskelmage, hjärta, lungor, huvud och ben.

- Pärlhöna tillagas relativt sällan i svenska kök så det är självklart en utmaning att nu tävla med en råvara som inte är så vanlig för oss i Sverige. Det är en stor fågel, som bjuder på både karaktär och en något gräddig nötsmak. Nu handlar det om att hårdträna och näst intill doktorera på pärlhöna, säger Tommy Myllymäki.

Rätten ska göras varm, innehålla tre garnityrer och serveras till 14 personer. Tolv portioner ska presenteras för juryn på fat, de övriga två ska läggas upp direkt på tallrik för fotografering.
'Fågeln ska presenteras i sin helhet eller ”återuppbyggd” efter tillagning. Huvudråvaran till fiskrätten presenteras i slutet av november, bara två månader innan tävling, vilket gör träningsperioden runt jul kritisk för Tommy Myllymäki.

Bocuse d´Or avgörs i Lyon i slutet av januari 2015.

'

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078