Brakmiddag lagas till förmån för barn på sjukhus
Måndag den 29 september bjuder åtta lokala toppkockar in till arrangemanget Brakmiddagen på Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog. Syftet med Brakmiddagen är att samla in medel som oavkortat skall skänkas till Stiftelsen Ljuspunkten, verksamma på Universitetssjukhuset i Örebro, USÖ.
Genom Brakmiddagen har 50 gäster möjlighet att boka middagsplats under en kväll med ett unikt samarbete mellan kockar och lokala livsmedelsproducenter som alla bidrar med sin tid, kompetens, kvalitet och engagemang och värdskap.
Målsättningen är att om att tillsammans samla in och skänka 100 000 kr till att få fler barn att må lite bättre under deras tunga sjukhusperioder. Visionen är att Brakmiddagen ska bli ett årligt event där medel samlas in till behövande projekt.
Arrangörerna hoppas att det ska inspirera andra och uppmanar fler län och matregioner att göra samma sak.
Kockarna som samarbetar med Brakmiddagen är:
Ola Ohlin Amano, Örebro
Robin Andersson Drängen, Örebro
Johan Aronsson Stora hotellet, Örebro
Jimmy Brolin Goda rum, Kumla
Anders Johnsson Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog, Stora Mellösa
Davide Lindqvist Lilla Örebro bar & kök, Örebro
Erik Lindeberg Loka Brunn, Loka
Johan Tinglöw Restaurang Ågatan 3, Örebro
Richard Ekbom Rima Seafood, leverantör, Örebro