23948sdkhjf

Visita och DLF: Fortsatt historiskt stark tillväxt

I en kommentar från Visita och DLF sägs att omsättningsutvecklingen i restaurangbranschen under juli var i det närmaste identisk med utvecklingen i juni. Tillväxttakten har avtagit något från våren men ligger fortfarande på en hög nivå i ett historiskt perspektiv.
Utvecklingen under juli var, precis som under juni, väldigt splittrad mellan de olika restaurangkategorierna. Klart bäst omsättningstillväxt hade restaurangkategorin trafiknärarestauranger med 8,6 procent. Dock uppvisar kategorin ett svagare utvecklingstal än vad som uppmättes i juni.

Omsättningstillväxten för kategorin café/konditorier var positiv men den lägsta någon månad sedan juli 2011. Efter några månader med positiv omsättningstillväxt var tillväxttakten återigen negativ för kategorin personalrestauranger.

Prisnivån, enligt KPI (restaurang), ökade med drygt 0,5 procent mellan juli och juni och låg i juli i år 2,4 procent högre än i december 2011, månaden innan momsen på restaurang serverad mat sänktes.

Enligt Konjunkturinstitutets konjunkturbarometer är optimismen bland restaurangföretagen är hög även om den dämpades något under augusti.

Hela pressmeddelandet:
http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Statistik-efter-amne/Handel-med-varor-och-tjanster/Inrikeshandel/Omsattning-inom-tjanstesektorn/6629/6636/Behallare-for-Press/376686/
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063