23948sdkhjf

Grythyttan gör offensiv för att åter bli gastronomiskt resmål

Ny bar och renovering av salonger och skapandet av en ny bistromatsal. En unik vinkällare med cirka 3 000 viner från hela världen , samt ett nytt restaurangkoncept med bistroprofil och namnet Familjens Spendrups Vinkök är några av punkterna i satsningen som Mia och Jens Spendrup, de nya ägarna till Grythyttans Gästgivaregård gör.
Erik Lindeberg är kökschef på Grythyttans Gästgivaregård och även på Loka Brunn. Han arbetar med utveckling av menyn där fine-dining träder lite i bakgrunden till förmånen för bistrokonceptet som ska locka en ny generation gäster.

Ledstjärnor för menyutvecklingen är svenska råvaror, som följer säsongen.Ett nätverk av lokala leverantörer ger förutsättningar för att skapa unika måltider baserade på lokala råvaror från skog och mark, som bär, frukt, svamp och vilt.

Grythyttans Gästgivaregård grundades 1641. I maj innevarande år 2014 tog familjen Spendrup över förvaltningen och driften av Grythyttan.Grythyttans moderna epok inleddes 1973, då byns eldsjälar Arthur Lindqvist och Yngve Henricsson lyckats riva upp beslutet att riva gästgivaregården. Tillsammans med Carl Jan Granqvist utvecklade Grythyttan till en kulturhistorisk mötesplats. Jenny Ljungberg tog över anläggningen 1997 och sålde den sedan i våras till familjen Spendrup.

– Vårt mål är att ta hand om våra gäster med ett personligt värdskap så historiska miljön. Vårt mål är att ta hand om våra gäster med ett personligt värdskap så att de kan njuta av mat- och vinupplevelser i vår pittoreska och unika atmosfär, säger vd Mia Spendrup.

I intervjun här intill berättar Erik Lindeberg om de fantastiska råvaruleveranser, ett halvt ton svamp har han hittills köpt upp från ortsborna.

https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/bistro-pa-bystan-ska-locka-en-ny-generation-till-grythyttan-erik-lindeberg-kokschef-grythyttan
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063