23948sdkhjf

Matfesten i Skellefteå flyttar till centrum

När Matfesten i Skellefteå genomförs 28-31 augusti lämnar man kulturområdet Nordanå för att etablera sig i centrum. Syftet med flytten är att ytterligare involvera Skellefteås allt mer livaktiga restaurangliv.
Matfesten i Skellefteå genomförs nu för nionde gången. Men 2014 års upplaga bjuder på en rejäl utmaning för arrangörerna – Matfesten flyttar från kulturområdet Nordanå in till Skellefteå centrum. En liten geografisk förflyttning kan tyckas, men ett rejält kliv för Matfesten som organisation och idé, säger projektledaren Jan Engblom som förklarar syftet så här:
– Vi vill helt enkelt närma oss och engagera en större del av det lokala näringsliv och det verkar som att vi har lyckats. Flera av Skellefteås ledande restauranger, och även hotell och handlare, är nu en del av årets matfest. Väldigt kul tycker vi och tror att det även kommer att göra Matfesten ännu mer intressant för våra besökare.

Anna Larsson på Restaurang nygatan57 ser fram emot Matfesten och de nya möjligheter som placeringen i centrum ger.
– För oss som satsar väldigt hårt på lokalproducerade råvaror passar Matfestens syfte att lyfta fram den lokala matkulturen väldigt bra.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078