23948sdkhjf

Andra gången gillt för svensk matfestival i New York

För andra året i rad äger den nordiska matfestivalen North Festival rum I New York. – Svensk och nordisk mat är större än någonsin i USA, och efter förra årets festival har vi fått blodad tand”, säger Kalle Bergman, nätmagasinet Honest Cookings svensk chefredaktör och inititiativtagare till festivalen.
Festivalen som pågår under en vecka med början den 12 september presenterar samarbeten mellan nordiska och lokala kockar, en nordis popup-restaurang, paneldiskussioner, nordiska matlagningskurser och en nordisk street food festival som avhålls på Brooklyn Brewerey.

– Nu är festivalen mer än tre gånger så stor som sist, med många fler deltagande kockar och besökare, säger Kalle Bergman.

Festivalen genomfördes för första gången 2013. I år deltar fler än 30 nordiskinspirerade kockar från Skandinavien och USA. Bland de svenska kockarna finns Frida Ronge från Restaurang Vrå i Göteborg, Marcus Jernmark, Aquavit, Fredrik Berselius, Aska, Roberth Sundell , frå svenska krogen Pläj i San Francisco och Ulrika Bengtsson, känd från Kockarnas Kamp.

Under festivalen introduceras också Nordisk gatumatskultur under två dagar, på en streetfood-fest hos Brooklyn Brewery. Här kommer publiken att få bekanta sig med allt från stekt strömming till renskav, och street food, och på festens andra dag genomförs dessutom de Nordiska mästerskapen i hot dog, där deltagande kockar tävlar om den prestigefulla titeln som Nordisk mästare i varmkorv.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081