23948sdkhjf

Dom mot utpressning av Melker Andersson överklagas av alla parter

Advokat Claes Borgström, överklagar nu tingsrättens dom I fallet om utpressning av sin klient Melker Andersson. Även åklagaren överklagar. Tidigare har även de fyra åtalade och dömda männen för utpressningen överklagat domen.
Den 37-årige huvudmannen dömdes i tingsrätten till fyra års fängelse för utpressning och försök till grov mordbrand. De tre andra dömdes till kortare fängelsestraff respektive sluten ungdomsvård. Kammaråklagare Malin Arentoft anser att huvudmannen liksom två av medhjälparna borde få längre fängelsestraff.

– Jag yrkade på mellan sex och sju år i tingsrätten, han fick fyra. Men jag anser att straffvärdet är högre än så. De har använt sig av väldigt allvarliga metoder för att nå sina mål. Hade de till exempel lyckats med attentatet mot restaurang hade det fått ödesdigra konsekvenser, säger hon till tidningen.

37-åringen och hans 17-årigen som skulle enligt tingsrättens dom betala 25.000 kronor i skadestånd till Melker Andersson. Melker Anderssons advokat Claes Borgström yrkar på det dubbla uppger svt.se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065