23948sdkhjf

New York inspirerad popup-restaurang på Formex

Från och med idag kan de som besöker mässan Formex på Stockholmsmässan, testa en unik pop-up-restaurang som inspireras av New Yorks arkitektur och design, med stadens ekologiska urbana odlingar och den kulinariska smältdegeln i fokus.
I samarbete med designern Synnöve Mork har ett unikt restaurangkoncept byggts upp för mässan Formex på Stockholmsmässan som öppnade idag den 13 augusti och som pågår till och med den 16 augusti. Det är Mässrestauranger som fått möjligheten att visa upp maträtter med tydligt organiskt tänk.

– Vi har skapt en meny där grönsakerna står i centrum och proteinet är sekundärt. Vi kommer att använda mycket ekologiska grönsaker och som bas i alla rätterna, berättar Carolina Ekhult, köksmästare på The Parkside som ansvarar för B18th Street. I New York samlas alla olika kulturer och här finns mat från alla världens hörn. Så vi har kopplat in smaker från hela världen; Asien, Sydamerika, Europa, och skapat rätter med fokus på grönsaker och organiskt tänk.

Designer Synnöve Mork har i utställningen och popup-restaurangen utformat en storstadsmiljö med höga hus, gator, övergångställen och trafikljus. Stegar och trappor förstärker känslan av stadens fasader. Här lyfts dessutom det växande intresset för stadsodling, med zoner av odling, gröna oaser, som till exempel en High Line, med örter, dofter och färginspiration mitt i staden.

Mässrestauranger har genom åren skapat flera andra popupkoncept, bland annat i samarbete med Tommy Myllymäki och Jens Fager under Stockholm Furniture & Light Fair, ”The Secrets of Swedish Terroir” under Bocuse d’Or samt Kockarnas Krog som är ett återkommande inslag på Mitt Kök-mässan.

– Kreativa samarbeten och olika gästspel är en del av vår ambition att erbjuda Stockholmsmässans utställare och besökare en samtida och förstklassig matupplevelse, säger vd:n Maria Stridh. Att få skapa mat med det organiska tänket i fokus ligger helt i linje för oss som är Svanenmärkta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062