23948sdkhjf

Dags att nominera stjärnorna i snabbmatsbranschen

Bästa fast casual-restaurang, bästa coffeshopen, bästa streetfood? Det är några av kategorierna i Fast Food Awards-tävlingen där vinnarna utses på mässan Fastfood&Café iden 27 januari 2015 på Kistamässan. Nu har du chansen att påverka vem eller vilka som ska nomineras.
Fast Food Awards är en tävling där kreativa och ansvarsfulla initiativ och lönsam utveckling lyfts fram och premieras. Det är en tävling som lyfter fram inspiratörerna i branschen. Fast Food Awards vänder sig till hela branschen. Allt från det traditionella till det nyaste; hamburgerställen, sallads- och juicebarer, kaféer/coffeeshops, streetfood, servicebutiker för att bara nämna några.

Fast Food Awards hade premiär den 10 november 2011 då sex vinnare korades på Mitt Kök, på Stockholmsmässan. Vinnarna i de sex olika kategorierna var Blueberry Lifestyle (Årets Hälsosatsning), Juiceverket (Årets Rookie), La Neta (Årets Restaurang), Saltå Café (Årets Café/coffeeshop),
Unibake (Årets Leverantör) och Nytorget Urban Deli (Årets Butik/enhet).

Nu genomförs tävlingen för fjärde året och vissa förändringar har skett vad gäller de olika kategorierna. Årets Hälsosatsning har försvunnit. Istället har vi infört en kategori som heter Årets Hjärta. Vinnaren av Årets Hjärta ska vara en restaurang, koncept, kedja, butik eller enskild person som ärligt och med glödande passion visar hur man kan bedriva en verksamhet med betoning på miljö och/eller hälsa.

Vi har döpt om Årets Snabbmatsrestaurang till Årets Fast Casual för att betona kombinationen av bra, vällagad och snabbt serverad mat i en trivsam restaurangmiljö.

Kategorin Årets Rookie har försvunnit. Istället har vi två helt nya kategorier där den första heter Årets Briljanta Idé.
Vinnaren av Årets Briljanta Idé ska ha slagit branschen med häpnad. ”Tänk att dom kom på en sådan lysande lösning!” Vinnaren finns bland alla de ”kreatörer” som sliter med att skapa smarta och lönsamma lösningar för branschen, oavsett om det handlar om it-teknik eller serviceanda. De har gjort det oväntade till det självklara.

Den andra nya kategorien är Årets Streetfood. 2014 är streetfoodens år. Aldrig tidigare har så många matbilar och -vagnar funnits på våra gator och torg. Kunderna har kunnat köpa nyskapande och prisvärd streetfood. Vi vill utse den bästa.

Så här går tävlingen till:
Gå in på www.fastfoodawards.se och nominera dina favoriter i de olika kategorierna. Sista anmälningsdag är fredagen den 24 oktober 2014.

Juryn i de olika kategorierna nominerar sedan två finalister som går vidare till finalen. Finalisterna publiceras på www.foodnet.se och på www.fastfoodawards.se den 28 november 2014. Finalisterna presenteras också i Fast Food Magazine nummer 4 som ges ut den 15 december 2014. 

Vinnarna i respektive kategori koras på mässan Fastfood & Café och Restaurangexpo, Kistamässan/Stockholm den 27 januari 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062