23948sdkhjf

Snart ratar amerikanerna hamburgaren

Inom en femårsperiod kommer hamburgaren som snabbmatsmålet nummer 1 att ha spelat ut sin roll i USA. Det visar en rapport från analysföretaget Janney Capital Market som finns redovisad i Huffington Post.
Idag är tre av de fem största snabbmatskedjorna i USA hamburgerkedjor; McDonald´s, Wendy´s och Burger King. Analysen visar att det bara är McDonald's som kommer att hålla ställningarna år 2020 vilket i första hand beror på att man finns överallt och har funnits så många år att man har sin trogna kundgrupp, oavsett nya trender.

Huffington Post skriver också att det är många amerikaner, speciellt de med högre inkomst, som söker sig till "finare" snabbmatskedjor som Starbucks, för att få mat med högre kvalitet.

– Amerikanernas smak utvecklas, säger Mark Kalinowski, ledande analytiker på Janney Capital Market. Amerikanen kommer att söka sig till mer spännande mat som finns på fast casual-kedjor som Taco Bell och Chipotle.

Den största utmaningen framöver för McDonald's blir, enligt Mark Kalinowski, att få amerikaner i allmänhet att inse att man erbjuder mat av hög kvalitet. Detta blir särskilt viktigt då en nyligen publicerad konsumentundersökning placerarde McDonald's i botten när folk fick rangordna smakupplevelsen bland ett stort antal snabbmatsrestauranger.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063