23948sdkhjf

Fyra års fängelse för utpressning mot Melker Andersson

I dag kom domen från tingsrätten mot de män som som åtalats för utpressning mot Melker Andersson, F12. Den 37-årige gärningsman som pekats ut som huvudman dömdes till fyra års fängelse.
Stockholms tingsrätt dömde i dag huvudmannen i restaurangmålet för försök till utpressning, grovt brott, anstiftan av försök till grov mordbrand och grovt vapenbrott till fängelse i fyra år. En annan av de åtalade döms för samma brott till sluten ungdomsvård i åtta månader. Båda två ska också betala skadestånd på 25 000 kr uppger TT.

Två andra som stod åtalade för att ha försökt sätta eld på Anderssons restaurang Grill i Stockholm dömdes till fängelse i ett år och två månader respektive ett och ett halvt år i fängelse.

Brottsrubriceringen lyder medhjälp till försök till grov mordbrand till fängelse i ett år och sex månader respektive fängelse ett år två månader.

Enligt åklagaren ska hoten ha börjat när Andersson ville sluta att använda 37-åringens företag för diskning och städning på restaurangerna.

Efter flera utpressningshot gjordes i mars ett misslyckat försök att tända eld på Anderssons restaurang med en molotovcocktail.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063