Restaurangbranschen fortsatt stark
Restaurangernas försäljningsvolym steg med 5,2 procent under maj jämfört med samma period förra året. Bäst gick det för kaféer, som ökade med 8,4 procent. Det visar ny statistik från SCB.
Samtliga av restaurangkategorierna uppvisade positiva försäljningsvolymer under maj månad, särskilt bra gick det för kaféer (+8,4 %) och trafiknära restauranger (+7,6 %).
Den största kategorin, lunch- och kvällsrestauranger, har hittills i år ökat försäljningsvolymen med 6,1 procent jämfört med samma period förra året.
Försäljningsutvecklingen i löpande priser för den totala restaurangbranschen ökade med 6,2 procent i maj, jämfört med samma månad förra året.
- Med en ökad försäljningsvolym finns goda förutsättningar för fler och starkare företag. Det är viktigt för att fler ska få ett jobb att gå till, menar Eva Östling och fortsätter kritisera de rödgrönas förslag om de vinner valet, att höja momsen igen:
- Arbetsförmedlingens jobbprognos visar att restauranger har stora förutsättningar att bli framtidens stora jobbskapare. Därför är det viktigt att förutsättningarna inte ändras genom dubbel moms på restaurangmat och dubbla arbetsgivaravgifter.