23948sdkhjf

MAT I DAG-rapport: Hälsotrender och affärsmöjligheter

Eva Tornberg, är livsmedelsprofessor vid Lunds Universitet och preses i Skåneländska gastronomiska akademien. Hon är också entreprenör och har patent på tre olika livsmedelsprodukter. Bland annat den kända Morotskorven som tidigare låg i Viktväktarnas produktlinje som hon berättade om på Mat i Dag.
Eva Tornberg, är livsmedelsprofessor vid Lunds Universitet och preses i Skåneländska gastronomiska akademien. Hon är också entreprenör och har patent på tre olika livsmedelsprodukter. Bland annat den kända Morotskorven som tidigare låg i Viktväktarnas produktlinje.

– Det finns stora affärsmöjligheter i de nya hälsotrenderna för forskare och entreprenörer, svårigheterna ligger i att livsmedelsindustrin har väldigt långa produktlinjer och det krävs stora satsningar och investeringar för att nya produkter ska se dagen, berättade Eva Tornberg.

– Det finns också ett visst motstånd inom industrin som inte alltid är så snabb att anpassa sig till ny forskning och förändrade krav från konsumenterna som också lät deltagarna i seminariet provsmaka en sin nya helt vegetabiliska smoothie som hon just nu arbetar med att producera och få ut på marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063