23948sdkhjf

MAT I DAG-rapport: Kockar i hela världen ska minska matsvinnet

Wacs, kockarnas internationella organisation, börjar i nästa vecka sin världskongress i Stavanger. C irka 800 delegater från hela världen kommer då till Norge för att konferera och delta i matfestivalen som pågår parallellt.
Svenska kockars Förening deltar däribland, Dragan Unic, som är Food and Wine Director, Kosta Boda Art Hotel, vice ordförande i Svenska Sommlierföreningen och styrelseledamot i Svenska Kockars Förening som berättade om de projekt som han kommer att arbeta med på internationell nivå:

– WACS, som man kan jämföra med fotbollens FIFA, har startat upp ett projekt som heter How to feed the Planet, det inkluderar många aspekter, men bland annat hur vi ska minska matsvinnet, berättade han i Båstad.

På Kosta Boda Art Hotell i Småland pågår också ett utvecklingsarbetet mot mer närproduceret på menyn.

På julmarknaden i år läggs tonvikt vid att lyfta fram lokala matproducenter och Dragan Ucic lotsar också restaurangen mot större andel närproducerat, bland annat genom att ta fram mat- och dryckesprodukter som kommer att vara helt unika för Kosta Boda Art Hotel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062