23948sdkhjf

Män och kvinnor vill dela på notan

Nästan hälften av alla kvinnor och mer än en fjärdedel av alla män tycker att man ska dela på betalningen när man går på dejt. Men när frågan ställs vem det är som kan tänka sig att stå för middagen för båda, är svaren delade visar en nyligen gjord undersökning


En femtedel av alla män kan tänka sig att ta upp kortet och betala för hela middagen medan det är knappt någon av alla kvinnor som kan tänka sig samma sak.

Det råder även skilda åsikter om dejtnotan och vem som ska betala den beroende på var man är bosatt i landet. I Stockholm är det vanligast att middagsdejterna delar på slutsumman för bjudningen. Nästan hälften av alla tillfrågade (42,3 procent) anser att båda ska ta fram kortet och betala för sin del av middagen.

I Norrland däremot, där menar istället en majoritet av alla tillfrågade (37,5 procent) att den som har bjudit ut på dejt också får betala för den. Endast 6,3 procent kan tänka sig att själva betala för hela kalaset.

Sverige är ett av världens mest jämställda länder och det märks när svenskarna går krogen. Nästan hälften av alla kvinnor (43 procent), och en av fyra män (27 procent), förutsätter att man delar på notan när man är utbjuden på dejt. Men på frågan om den som blir utbjuden ska ta hela notan, går åsikterna isär. En femtedel av alla män (19,4 procent) kan tänka sig att betala hela notan medan det är knappt någon av kvinnorna (1,9 procent) som kan tänka sig att ta fram plånboken och betala för kalaset.

Undersökningen har gjorts av Point, leverantör av betallösningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109