23948sdkhjf

Mat i dag – Framtiden börjar på måndag

Kommer vi att få en framtid med närproducerad mat odlad i storstäderna? Hur det kan gå till kommer Sepehr Mousavi, agroekolog, Plantagon att förklara. Plantagon har skapat en lösning som integrerar matproduktion med byggnader i storstäder. Detta och mycket annat aktuellt diskuteras när entrepenörskap och framtidsfrågor står i fokus på RS under seminariedagen Närproducerat och hälsa på Entreprenörsveckan i Båstad direkt efter midsommar.
Länkar: till programmet: http://www.entreprenorsveckanbastad.se/23-juni/mat-idag-narproducerat/

Övriga medverkande Ingela Stenson, som har pejl på de senaste matrenderna och Ulrika Brydling, ekokock engagerad entreprenör för mat, miljö och människors hälsa.

Britt-Marie Stegs, vd Hälsingestintan talar Svensk kötts framtid, och sitt senaste entreprenörsinitiativ – Mobile slakterier.

Livsmedelsforskning och om marknaden för närproducerat är andra ämnen för dagen:

Medverkande Anita Persson LRF Skåne, Britt-Marie Stegs vd, Hälsinge Lantkök och Per-Olof Ingemarsson , vd, Bjäre Fågel.

Dragan Unic, styrelseledamot i Svenska Kockars Förening och arbetar till vardags som ansvarig för mat & dryck på Kosta Boda Art Hotel i Småland.

Eva Tornberg, livsmedelsprofessor, Lunds Universitet, medlem i Skåneländska gastronomiska akademien.

Lisa Jungnell och Erik Östling från Gårdsnära. Gårdsnära, www.gardsnara.se, grundades sommaren 2012 och är idag Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck.

Sepehr Mousavi, Agroecologist, Plantagon International AB, Stockholm,

Stefan Holmström, L’Ecurie, Michal Wieloch, ICA Supermarket i Lund och Jarl Toremalm, Båstad Bjäre Gourmet.

Länkar: till programmet:

http://www.entreprenorsveckanbastad.se/23-juni/mat-idag-narproducerat/
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078