23948sdkhjf

Åtal för utpressning mot Melker Andersson

Fyra män åtalas vid Stockholms Tingsrätt misstänkta för grov utpressning mot krögaren Melker Andersson. Åtalet gäller även försök till grov mordbrand och grovt vapenbrott.
Krögaren Melker Andersson har krävts på miljonbelopp men vägrat att betala. Restaurang Grill har då utsattes då för brandattentat med molotovcocktail. Även två av hans andra restauranger har hotats med sprängning. Enligt åklagare Malin Arentoft har Melker Anderssons med familj vid ett flera tillfällen mottagit hot mot både de själva och deras egendom.

Bevisningen ligger bland annat i telefonavlyssning och övervakningsfilmer. Hemma hos den huvudmisstänkte har dessutom återfunnits halvautomatiskt gevär, ammunition och ljuddämpare.

Den misstänkte huvudmannen har tidigare drivit bemanningsfirma som anlitats av Melker Andersson. Då kontraktet löpte ut ville Melker Andersson avsluta samarbetet, något som den misstänket motsatte sig. Den misstänktes bolag är även föremål för utredning om ekonomisk brottslighet i form av grova skatte brott och grova bokföringsbrott. Text: Andreas Kjörling
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047