23948sdkhjf

Ölands Gymnasium startar YH-utbildning

Till hösten startar Ölands Gymnasium en yrkesutbildning för kökschefer och restaurangchefer på Borgholm. Utbildningen är skapad tack vare en ökad efterfrågan på kvalificerad personal.
Syftet med utbildningen är att bidra till en hållbar restaurangnäring och öka kunskapsnivån om ekonomi, ledarskap samt om de lagar och regler som finns inom restaurangbranschen. Utbildningsledare är Karina Tholin, ordförande i Svenska sommelierföreningen. Tillsammans med kända personligheter från branschen som Dragan Unic och Ulrika Brydling kommer hon att hålla i undervisningen.

Utbildningen äger rum dels i lokalerna tillhörande Ölands Gymnasium samt i närbelägna Halltorps Gästgiveri som redan idag även används till de gymnasiala utbildningarna. Totalt omfattar den 125 högskolepoäng och som läses under två terminer med start i september 2014.

Enligt SCB: s sysselsättningsstatistik för Sverige har sysselsättningen inom restaurangbranschen ökat i högre grad än i övriga branscher. Även enligt restaurangbranschen finns det inom de närmaste åren ett rekryteringsbehov (Visita 2012). Satsningen ligger väl i linje med regeringssatsningen, Sverige det nya matlandet och den Nationella strategin för besöksnäringen 2020. Text: Andreas Kjörling
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078