23948sdkhjf

Fine dining möter mixologi

Trenden av att kombinera sprit med mat har under de senaste åren vuxit sig allt starkare. Franzén i Gamla Stan i Stockholm presenterar nu en meny där fine dining möter mixologi.
På menyn står bland annat blodanka med blodapelsin, skogssvamp med gran och tartar på vårlamm. Drinkarna som är skapade för att matcha maträtterna är gjorda med bland annat Campari, Gin, Licor 43, cognac och skotsk whisky som bas.

– Det här är en smakupplevelse på en helt ny nivå. Upplevelsen blir ännu mäktigare när vår mat möter drinkar som tillför fler smaker än ett vin. Det här är det svåraste av det svåra, fler smaker innebär att det krävs mer av både upphovsman och gäst, säger Niklas Löfgren, chefsommelier hos Restaurant Frantzén.

Viktor Westerlind som är kökschef på Studio Frantzén berättar att köket i grunden är svenskt men med japanska inslag. Han menar att det är två kök som är mycket väl lämpade att kombinera med sprit till skillnad från den sydeuropeiska maten som är mer lämplig för kombinationer med vin.

Andreas Kjörling
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047