23948sdkhjf

Mathias Dahlgren tolkar streetfood

Kortföretaget Dinners Club hakar på streetfood-trenden. I augusti-september ska deras foodtruck ställas upp centralt i fyra nordiska huvudstäder och från Sverige deltar kocken Mathias Dahlgren.
Under lunchtid den första veckan i september kommer ”Streetfood by Diners Club” till Stockholm. Tanken med foodtrucken är att låta särskilt framstående kockar från Norden tolka streetfood i sin hemstad och erbjuda invånarna en ny unik smakupplevelse till ett bra pris. I Stockholm är det Mathias Dahlgren som tolkar streetfood på sitt sätt.

– Min idé bygger på att göra en typ av mat som jag själv är uppväxt med och älskar men, som i princip aldrig serveras längre, tillgänglig för en bredare allmänhet. Mormor Alice mat, fritt tolkad av mig för att fungera i sammanhanget av en foodtruck 2014. Det blir mat med stark identitet och mycket hjärta, precis som den internationella foodtruckmaten, men i en svensk tappning, säger Mathias Dahlgren.
Han kommer att göra kokt högrev i pepparrotssås med purjolök, kokt potatis, hackad persilja. Till det rårivna ekologiska morötter och äpple samt en dessert som är en mjuk pepparkaka med lingon.


Utöver Stockholm kommer foodtrucken att besöka Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. I Finland är det kocken Henri Alén från restaurang Muru Dining som tolkar streetfood. I Danmark är det Victor Wågman och Samuel Nutter, bakom restaurang Bror och tidigare från restaurang Noma, som står för menyn. I Norge är det kocken Even Ramsvik från restaurang Ylajali, vars mat inspireras av naturen i Norge, som står för konceptet.

Här hittar du foodtrucken ”Street food by Diners Club”:

26-30 augusti: Henri Alén från restaurang Muru Dining i Helsingfors

2-6 september: Mathias Dahlgren från restaurang Mathias Dahlgren i Stockholm

9-13 september: Victor Wågman och Samuel Nutter från restaurang Bror i Köpenhamn

16-20 september: Even Ramsvik från restaurang Ylajali i Oslo
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062