23948sdkhjf

Smaka på Stockholm lockade många

Boqueria blev årets bästa restaurangtält och Babas Burgers & Bites i Rågsved valdes till publikens favorit när mat-och dryckesfestivalen Smaka på Stockholm summerade de fem dagarna.
– Vi har slagit alla rekord. Fler besökare, fler restauranger och fantastiskt nöjda gäster. Stockholm är en av världens bästa matstäder och här visade vi det, säger Anders Sewerin, en av grundarna till Smaka på Stockholm.
– Vi är fantastiskt glada för vårt pris och vill också tacka vår personal som har slitit hårt, utan dem hade det gått aldrig gått, säger Karen Mowafi, ägare och grundare av Babas Burgers&Bites i Rågsved.


Smaka på Stockholm är Sveriges största årligen återkommande evenemang. En mat- och dryckesfestival brukar locka cirka 350 000 besökare till Kungsträdgården. I år hade den gastronomiska nivån höjts och breddats - ytterstadskrogar har mött fine dining från innerstaden. Några av Stockholms populäraste restauranger, och foodtrucks, har funnits med i parken. Det var långa köer alla dagar till de populära trucksen och vid övriga restaurangtält. Bara under lördagen räknade arrangörerna med cirka 100 000 besökare. Vädret var också perfekt, lite växlande molnighet och runt 20 plusgrader.

Nästa års gastronomiska festival i Kungsträdgården startar den 3:e juni och avslutas den 7:e.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063