23948sdkhjf

5 000 snubblar in i sjukskrivning

5 000 svenskar snubblar eller halkar varje år så illa på jobbet att de blir sjukskrivna. Arbetsmiljöverket ska i sommar granska 500 arbetsplatser som anses vara särskilt riskabla däribland hotell och restauranger men även arbetsmiljöer inom livsmedelsindustrin, detaljhandeln och metallindustrin.
En elsladd på fel ställe, ett snorhalt golv eller en nerisad lastbrygga. Det behövs inte särskilt mycket för att man ska tappa balansen och dråsa i golvet. Som bäst blir resultatet blåmärken men det är inte ovanligt med frakturer på hand- och fotleder samt underarmar och underben.

- Jag tror att man inte tagit tag i problemet eftersom det anses som lite enkelt och banalt. De är ju lätt att skratta åt någon som snubblar. Men det leder till mycket sjukfrånvaro och det är problem som är ganska enkla att åtgärda. Det handlar om att undersöka arbetsplatserna och ta reda på var riskerna för att halka eller snubbla finns, säger Ingegerd Glimberg, projektledare på Arbetsmiljöverket.

- Fallolyckor sker inom alla branscher, inom alla yrkeskategorier och oavsett ålder på arbetstagarna. Det är ett problem som berör alla, tillägger hon.

Källa TT/ Andreas Kjörling

www.kjorlingwine.com

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095