23948sdkhjf

Jämtland och Härjedalen smaksatte Bocuse d’Or

På plats fanns fyra representanter, utvalda av Gastronomi Sverige, för att lyfta de svenska smakerna från fälten, skogen, havet och fjällen. Representanter på plats var Elaine Asp och Thomas Johansson från Hävvi i Glen samt jämtlandssonen Niklas Ekstedt som svarade för två av de fyra smakerna. Dessutom fanns Jonas Dahlbom från Åre med i teamet bakom segrande Europamästaren Tommy Myllimäki.
Jämtland Härjedalen var väl representerade på Bocuse d´Or avgjordes i Stockholm i samband med matmässan GastroNord. Fyra representanter, utvalda av Gastronomi Sverige, fanns under evenemanget på plats för att lyfta de svenska smakerna från fälten, skogen, havet och fjällen.

- Ytterligare en gång bevisar Jämtland Härjedalen att vi ligger i framkant gällande gastronomi och mat både i Sverige och Europa. Vi har passionerade kockar och mathantverkare som utan tvivel platsar i toppen, säger Mårten Wikner, Gastronomy Jämtland Härjedalen.

I anslutning till tävlingen visades Jämtland Härjedalen upp i en monter där besökare tipsades om matresor till fjällen, inspirerades av magasinet Gastronomy Jämtland Härjedalen och fick prova delikatesser som torkat renkött, naturell sav och gransirap. Bocuse d'Or Europe 2014 genomfördes i samband med den stora matmässan GastroNord där även Örtagård Öst, Skogens Gröna Sköna och Oviken Ost från Jämtland Härjedalen lyfte sina välrenommerade produkter.

Av Andreas Kjörling

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063