23948sdkhjf

Två regionala vinnare

Marmeladmakeriet i Helsingborg och Beat food for progress i Alingsås har gått vidare till finalen i Local EAT Award med chans att vinna 100 000 kronor och dessutom få skaka hand med expresidenten Bill Clinton.
Under april månad har Nordic Choice Hotels i samarbete med Livsmedelsföretagen sökt efter en aktör som arbetar för en mer hållbar och hälsosam matindustri. Jakten efter dessa aktörer har skett i en tävlingsform där manade kunnat ansöka om priset.Tävlingen har pågått i Sverige och Norge och i vardera land utses fem stycken vinnare.
Efter juryns genomgång av bidragen har Marmeladmakeriet i Helsingborg utsetts till regional vinnare i Skåne och Beat food for progress i Alingsås har utsetts till regional vinnare i västra götaland.

– Marmeladmakeriet är en enkel och smart idé att med hjälp av logistik minska svinnet av tonvis färsk frukt årligen och Beat food for progress är ett gott och enkelt sätt att vara klimatsmart och få in mer grönsaker i kosten,säger Livsmedelsföretagens vd Marie Söderqvist som delade ut priserna tillsammans med Petter Stordalen.

Marmeladmakeriet och Beat food går nu vidare till en final i Stockholm den 27 maj där huvudvinnaren av Local EAT Award utses på det internationella arrangemanget EAT Stockholm Food Forum som samlar globala aktörer inom näringsliv, akademi och politik,
Vinnaren av Local EAT Award vinner 100 000 kronor, mentormöte med entreprenören Petter A Stordalen samt ett möte med tidigare presidenten Bill Clinton.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062