23948sdkhjf

Dags för Skånes Matfestival

Den 23-25 maj är det premiär för Skånes Matfestival i Brösarp. Den arrangeras av Livsmedelsakademin och Smaka på Skåne.
På matfestivalen finns bland annat sillaskola, smaksättning av egna chips, fiskrökning, honung direkt från bikupan och en nyhet i form av ett helt mobil containermejeri.
När Livsmedelsakademin och Smaka på Skåne för första gången arrangerar Skånes Matfestival i Brösarp helgen den 23-25 maj, är det med visionen om en matfestival som både rymmer innovation, interaktivitet, mångfald och kunskapshöjande aktiviteter.

Med närmare ett hundra deltagare samlar Livsmedelsakademin och Smaka på Skåne mathantverkare, företag, kockar och människor från hela Skåne som alla har gemensamt att de brinner för mat och dryck.

Festivalens temaområden rymmer allt från grönt, kött, dryck, fisk och äppelmust till choklad och bröd.

I temaområden som ”Morgondagens möjligheter” och ”Måltidsglädje” kan besökarna träffa forskare, studenter och människor som brinner för framtidens mat, innovation och offentlig måltid. 

 På plats är Norups gård som visar upp sitt mobila mejeri, ett koncept vars förstudie finansierades av Livsmedelsakademin och där grundtanken är att erbjuda lantbrukare en komplett, flexibel och skräddarsydd livsmedelsanläggning anpassat för alla behov – från produktion till förpackning. 

Festivalbesökarna kan få kulinarisk kunskap genom en bröd- och mackverkstad, en sillaskola, en korvskola och marängtillverkning.

För den nyfikne finns möjlighet att lära sig mer om raw food, bröd, potatis och mat och myter.
– Skånes Matfestival samlar hela matskåne på en och samma plats, säger Lotta Törner, vd för Livsmedelsakademin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094