Tommy Myllymäki är vinnare i Bocuse d´Or 2014
är segraren i Bocuse d´Or 2014 vilket tillkännagavs på Stockholmsmässan av tävlingens ordförande i Mathias Dahlgren. Europatävlingen anses som en av de svåraste av deltävlingarna till världsmästerskapen som avgörs i Lyon 2015.
Det blev Sveriges lag med Tommy Myllimäki och Albin Edberg, commis som tog hem Europatiteln i Bocuse d´Or.
Bronset gick till Norge Kock: Ørjan Johannessen, Commis: Jimmy Øien
Silverpristagare är Danmark Kock: Kenneth Hanse, Commis: Kasper Christensen
Vinnaren utsågs bland 20 tävlande kandidater som kvalificerat sig till finalen som avgjorts under två dagar på Stockholmsmässan. 12 länder går vidare till Europa finalen.
Fiskmenyn:
Sej med havssmaker, brynt smör och pepparrot
- Mildrökt färserad sej med champinjoner och krispigt fjäll
Emulsion med brynt smör och ättika
Sallad med blåmussla, vit sparris, broccoli och havsblad
Ostron i variation med syrad gurka och alger
tempererad tartar pocherat ostron ostronskum
Pepparrot, kålrabbi och tapioka
Köttmenyn:
Skinka av svensk unggris på fyra vis
- Grillad skinkstek med frasig svål och vilda örter
- Rillette på ugnsstekt skinka och svål
Steksky med vinäger och peppar, svampgrädde
-Tryffelstuvad grisfot i blodcrust
-Vårsvampfärserad lägg glacerad med sirap och peppar
Lättpicklad vårlök och ramslök Rökt vit sparris med ägg Jordärtskocka med dragon