23948sdkhjf

Tommy Myllymäki är vinnare i Bocuse d´Or 2014

är segraren i Bocuse d´Or 2014 vilket tillkännagavs på Stockholmsmässan av tävlingens ordförande i Mathias Dahlgren. Europatävlingen anses som en av de svåraste av deltävlingarna till världsmästerskapen som avgörs i Lyon 2015.


Det blev Sveriges lag med Tommy Myllimäki och Albin Edberg, commis som tog hem Europatiteln i Bocuse d´Or.

Bronset gick till Norge Kock: Ørjan Johannessen, Commis: Jimmy Øien

Silverpristagare är Danmark Kock: Kenneth Hanse, Commis: Kasper Christensen

Vinnaren utsågs bland 20 tävlande kandidater som kvalificerat sig till finalen som avgjorts under två dagar på Stockholmsmässan. 12 länder går vidare till Europa finalen.

Fiskmenyn:

Sej med havssmaker, brynt smör och pepparrot

- Mildrökt färserad sej med champinjoner och krispigt fjäll

Emulsion med brynt smör och ättika

Sallad med blåmussla, vit sparris, broccoli och havsblad

Ostron i variation med syrad gurka och alger

tempererad tartar pocherat ostron ostronskum

Pepparrot, kålrabbi och tapioka

Köttmenyn:

Skinka av svensk unggris på fyra vis

- Grillad skinkstek med frasig svål och vilda örter

- Rillette på ugnsstekt skinka och svål

Steksky med vinäger och peppar, svampgrädde

-Tryffelstuvad grisfot i blodcrust

-Vårsvampfärserad lägg glacerad med sirap och peppar

Lättpicklad vårlök och ramslök Rökt vit sparris med ägg Jordärtskocka med dragon



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062