23948sdkhjf

Bistro Jarl hyllar Fernand Point

Bistro Jarl uppmärksammar en legend genom att hylla Fernand Point, mästarnas mästare som bland annat lärt upp Paul Bocuse själv och som på sin meritlista bland annat har funnits med i 53 i Guide Michelin.
Bistro Jarl firar Bocuse d’Or avgörs här i Stockholm genom att hylla Fernand Point; mannen som lärde upp en hel generation kockar – däribland Paul Bocuse själv – och la grunden till det moderna franska köket. Bistro Jarl har också fräschat upp och skruvat till; mång- och namnkunnige Balthazar Silveira har vässat inredningen och lyft musiken i baren kvällstid där kvinnliga DJ’s har en given plats.

Konstnären Marco Cecioni från Italien har skapat glaskonst på ovansidan av entrén. Uppdaterad grafik märks på menyer och foliering av fönstren. Den omtyckta uteserveringen har fått ytterligare inramning med växter och ny markis. I den inre matsalen hyllas den fascinerande, legendariske mästerkocken Fernand Point med ett galleri av foton från hans berömda restaurang La Pyramide. På menyn har bistron plockat upp paradrätten Quenelles de Brochet avec sauce Nantua.

– Då jag alltid haft intresse för fransk gastronomi, har jag forskat lite och upptäckt historien om Fernand Point; att det var han som är föregångaren till den modernare franska matlagningen och läromästare till bl. a Paul Bocuse. Han och frun Mados liv och livsstil fascinerar mig, förklarar Per Nordl

Kvällstid ligger fokus på att höja tempot i baren med ännu bättre ljud och en rad stjärnnamn vad gäller DJ’s, med fördel kvinnliga, som omtalade Linda Romanazzi och Gun Lundemo. Även Jonas Kleerup, Pontus de Wolfe och The Doppelganger Twins från Paris kommer att spela.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062