23948sdkhjf

7 500 portioner per dag KRAV-certifieras

Sodexo största tillagningskök, Stjärnköket, Märsta, norr om Stockholm KRAV-certifieras. I enheten tillreds varje dag 7 500 portioner till patienter och pensionärer främst inom Stockholmsregionen.
–Vi ser en tydlig trend där allt fler offentliga upphandlare frågar efter ett ambitiöst miljöarbete och högre andel ekologisk mat. Det tycker vi är bra, säger Jonas Parkvall, distriktschef.

Stjärnköket har certifierats enligt nivå 1 vilket innebär att minst 15 specificerade livsmedel ska vara KRAV-godkända. Köttfärs, krossad tomat, ryggfilé av sej och kapkummelfilé är exempel på livsmedel som ska vara KRAV-godkända framöver.

Hela verksamheten i Stjärnköket drivas på ett miljöfrämjande sätt. Personalen ska utbildas i miljöfrågor. Förbrukningsmaterial med mera ska vara miljövänliga.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063