23948sdkhjf

Smaka på Stockholm vässar maten

4-8 juni är det åter dags för evenemanget Smaka på Stockholm i Kungsträdgården. Bland nyheterna finns pop up-restauranger med några av landets främsta kockar, foodtrucks och Chef’s Table.
Smaka på Stockholm är sedan evenemanget startade 1991 en mat- och dryckesfestival som lockar många besökare. Varje år kommer närmare 350 000 matintresserade besökare till Kungsträdgården för att under fem dagar avsmaka mat och dryck från ett 30-tal olika restauranger. Men inför årets Smaka på Stockholm sker en större förändring av innehållet.
– Nu tar vi ett rejält kliv uppåt för att erbjuda ännu bättre mat från både fler och mer spännande krogar, säger Anders Sewerin som är en av grundarna till Smaka på Stockholm. Även om Smaka på Stockholm fungerar riktigt bra i sin nuvarande form med 350 000 besökare vill vi fortsätta att utveckla oss med en spets som vi tidigare saknat.

Årets förändring av Smaka på Stockholm ligger helt i linje med det stora matintresset som vuxit fram i Sverige enligt Anders Sewerin.

– Att intresset för mat och dryck är en stark trend syns tydligt i Stockholms numera otroliga krogutbud. Vi har nu även ett flertal foodtrucks, till exempel Bun Bun Truck, Fred´s Taco Truck och Curbside, som serverar utmärkt mat runt om i stan. Stockholmarna älskar helt enkelt mat och med nya Smaka på Stockholm vill vi nu erbjuda det bästa på en och samma plats.

Under årets Smaka på Stockholm är det inte bara den kulinariska upplevelsen som får sig ett lyft. Även musikutbudet har utvecklats för att i år inkludera artister och band som Måns Zelmerlöw, Timo Räisänen och The Sounds med flera.

Här är ett urval av de restauranger som medverkar i år:
Flippin’ Burgers, KÄK, Gastrologiks Speceriet, Boqueria och Pontus Pocket
, Jonas och Farang
. Vidare Babas Burgers & Bites och Cevicheria Aji y Ajo
.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047