23948sdkhjf

Yang Chunqin, dumplingmästarinna från Kina till EAT

Nu tar satsar EAT ytterligare på att förstärka sin profil att ha Stockholms bästa kinesisk kök. Från Din Tai Fung, i Peking har Dumplingexperten Yang Chunqin rekryterats för att ingå i teamet på EAT i MOOD Gallerian, som öppnade för två år sedan
Idén är nu att låta kökets tio kinesiska toppkockar sätta ännu tydligare prägel på sin nya meny. Gästerna erbjuds nu utvalda smaker från hela Kina med fokus på dumpling- och nudelrätter.

Många av de nya dumplingrätterna har skapats av nyrekryterade Yang Chunqin, vars främsta styrka är degen vilket avgör hur skicklig en dumplingskock är. Medan det är lättare att lyckas med fyllningen får degen inte bli för tjock eller hård ska smälta samman med fyllningen i munnen skriver EAT i ett pressmeddelande.

Anledningen till att just Yang Chunqin, anställdes är att Henrik Norström, Daniel Frick och teamet gjorde inspirationsresor till Kina. Din Tai Fung blev snabbt en favoritrestaurang och ambitionen har därför länge varit att rekrytera en dumplingsmästare därifrån för att kunna ta dumplingrätterna till nästa nivå.

– Det tar lång tid innan en ny restaurang har hittat sin form och identitet. Det är viktigt att låta det ta den tiden. När vi öppnade EAT gjorde vi det med ett kök som vi kallade European Asian taste. Men vartefter restaurangen utvecklats har allt mer av inspirationen och smakuttrycket formats av de kinesiska toppkockar som arbetar i köket. Vilket lett till att nu valt att renodla den kinesiska smakbilden. Svenskarnas kunskap om kinesisk matkultur har också mognat vilket är roligt, säger Daniel Frick, köksmästare på Restaurang EAT och Restaurang B.A.R.

·
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063