23948sdkhjf

Gondolen-team till Dala–Floda Värdshus

Evalotta och Per Ersson har av byalaget i Syrholn utsetts till Årets Syrholingar för sitt arbete med Dala-Floda Värdshus. Till helgen bir det gästspel med ett team från Eriks Gondolen.
Lite mer än 100-åriga Dala-Floda Värdshuset har White Guide, beskrivits som "en oas som känns genuin och trovärdig" och den enda restaurang i Dalarna som serverar mat baserad på över 90 procent Krav-godkända och ekologiskt odlade råvaror skriver dt.se. Uppmärksamheten har bidragit till rekordmånga bokningar inför våren, sommaren och hösten.

– Om vi inte bodde och jobbade här skulle vi själva gå hit. Vi har tänkt på miljön under hela våra liv, vi våndas över det globala klimatet och vill bidra till en mer hållbar livsstil, säger Per Ersson.

Nu till helgen gästspelar kockar och servitörer från Eriks Gondolen i kök och matsal. Menyn ska spegla Erik Gondolens vardag och Dala-Floda Värdshus miljötänk.

Fotnot: Målsättning för Syrholns byalag är att utveckla Syrholn till en levande by för alla invånare och bidra till att Dala-Floda utvecklas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062