23948sdkhjf

Sandahl-pris till Henrik Nordström och Elisabeth Haglund

M Sandahl Foundation har delat ut stipendier och utmärkelser för yrkesskicklighet och utpräglad ambition i kök och matsalar. Elisabeth Haglund, VD på Hotel Tylösand och Henrik Norström, Andreas Wiklund, Stora Tollby Gård, Gotland och Bengt-Göran Kronstam. Ett pris för gastronomiska förtjänster inom fisk gick till Hambergs Fisk i Uppsala. Marie-Louise Wikander, hovmästarinna på Sturehof och KB och Lars ”Pluto” Johannison uppmärksammades också av M Sandahl Foundation liksom Thomas Berglund, producent av ekologisk ost på Almnäs Bruk, Hjo som fick stipendium för ekologisk gastronomi.
Elisabeth Haglund, VD på Hotel Tylösand och Henrik Norström, kock och krögare, Stockholm tilldelades båda Hederspriset La Dance, Prix d´Honneur pour Encouragement de la Gastronomie, på Lux med flera restauranger i Stockholm.

Hedersutmärkelsen Pour le Mérite Gastronomique, fick Andreas Wiklund, Stora Tollby Gård på Gotland och vinjournalisten Bengt-Göran Kronstam, Stockholm.

I samarbete med Norges Sjømatråd delar Sandahl Foundation ut ett stipendium, Pour le Mérite
Gastronomique Poisson ett pris för gastronomiska förtjänster inom fisk , till Hambergs Fisk i Uppsala.

Seniorpristagare ur Curt I Blombergs Minnesfond fick Marie-Louise Wikander, välkänd hovmästarinna på Sturehof och KB i Stockholm.
Lars ”Pluto” Johannison har varit en förgrundsgestalt sedan vänföreningens bildande.

Stipendium för främjandet av ekologisk gastronomi fick Thomas Berglund, producent av ekologisk ost på Almnäs Bruk, Hjo.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078