23948sdkhjf

Annie Lööf och Peter Eriksson debatterar mat på festival

Under Korvfestivalen i Annexet vid Globen söndagen den 30 mars debatterar näringsminister Annie Lööf (C) och Peter Eriksson (MP) under rubriken Maten och jobben.
Livsmedel är den fjärde största näringsgrenen i Sverige, efter maskin, transport och metall, och beräknas sysselsätta över 50 000 personer. Störst är bagerisektorn. Cirka 10 000 personer jobbar med något som har med korv och chark att göra.

Debatten kommer att ta upp vår mat ur ett antal aspekter:

o Matens kvalitet och koppling till hälsa.

o Import och egenproduktion samt export av mat.

o Den svenska matindustrins betydelse för sysselsättning och regionalpolitik.

o De största utmaningarna för svensk matproduktion.

Klassresa för korv

Ett 50-tal utställare deltar i Korvfestivalen med korv och/eller tillbehör. Besökarna får smaka på och köpa med hem både nyheter och klassiker. De senaste åren har korv gjort en spektakulär klassresa.

– Fokus på kvalitet och hantverk har gett korv en etablerad plats i gastronomin, säger Christina Möller, preses i Korvakademien. Festivalen är en mötesplats för korvälskare, tillverkare och experter med kunskap som årets tema.

På scenen bjuds ett innehållsrikt program med matdebatten som en höjdpunkt. Jan Scherman och Ulf Elfving, båda stora korvälskare och ledamöter i Korvakademien leder programmet.

Efter debatten, vid lunchtid på söndagen, delas Korvakademiens Hederspris ut för första gången. Mottagare är Owe Thörnqvist.

Korvfestivalen den 29-30 mars arrangeras av Korvakademien i samarbete med Lantbrukarnas riksförbund, LRF, Sveriges största småföretagarorganisation. Deras mål är att det ska produceras mer mat i Sverige, att bönderna ska bli fler och att de ska få större del av intäkterna.

Mer information: www.korvfestivalen.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063