23948sdkhjf

Kammarbrass och drama på Stadshuskällarens nya krogscen

Om en vecka slår Cirkus Agnas/de Frumerie med Stockholms Kammarbrass och Björn Granath upp portarna för första gången på Stadshuskällaren i Stockholm. Detta är en helt ny krogscen för klassisk musik i Stockholm där musikerna får utrymme att testa sina gränser. Idén är att utnyttja akustiken i Stadshuskällarens valv och erbjuda gästerna rätter signerade av Nobelkocken Andreas Hedlund.
På premiärprogrammet står Stockholms Kammarbrass, som samlar några av Skandinaviens främsta brassmusiker och skådespelaren Björn Granath. Förutom musik och drama blir det en musikalisk frågesport med filmtema. Evenemanget vänder sig till både van och ovan publik som kan njuta av klassisk musik i en avslappnad miljö.

Cirkus Agnas/de Frumerie är en ny scen för klassisk musik i Stockholms krogliv och drivs av Joakim Agnas, förstetrumpetare i Kungliga Filarmonikerna i Stockholm, och Mattias de Frumerie, journalist och amatörmusiker.

Ur presentationen:

Mat och dryck är signerad Andreas Hedlund, ansvarig för Nobelmiddagen de senaste två åren. Maten kommer att vara enkel men vällagad.

“Idén är att skapa ett forum för klassiska musiker där de har fritt spelrum att testa sina gränser både konstnärligt och sceniskt, men på vår cirkus är det utan skyddsnät. Publiken betalar inget inträde, men ger istället en snabbrecension i form av betalning efter konserterna. Under våren 2014 håller Cirkus Agnas/de Frumerie till på Stadshuskällaren, vars valv erbjuder en enastående akustik.

"Besökarna kommer som de är till en miljö som är öppen för alla nyfikna musikälskare utan pekpinnar och applådångest. Man kan slinka in när man vill under eftermiddagen, ta en öl och en bit mat och njuta av ett av musikstyckena. Eller så bänkar man sig med vännerna hela eftermiddagen och frossar i hela programmet."

https://www.facebook.com/cirkusagnasdefrumerie

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062