23948sdkhjf

Richard Juhlin utnämns till fransk riddare

I morgon utnämns champagneexperten Richard Juhlin till Riddare av Franska Hederslegionen. Den formella utnämningen görs av Frankrikes ambassadör Jean-Pierre Lacroix.
”Richard Juhlin är en av världens absolut främsta champagnekännare. Han har genom att klassificera fler än 8 000 champagner gjort den mest omfattande genomgången av distriktet Champagne och dess viner som någonsin gjorts. Det är ett storartat arbete som gjort honom till en verklig ambassadör för regionen Champagne-Ardenne i Sverige och i hela världen. Den här utmärkelsen är ett sätt att tacka honom,” säger Frankrikes ambassadör Jean-Pierre Lacroix i en kommentar.

Rikard Juhlin har skrivit flera referensverk om champagne som översatts till flera språk, bland andra En doft av champagne som gavs ut förra året och Champagne Guide som kom 2008.

Hederslegionen är Frankrikes förnämsta orden. Den instiftades av Napoleon Bonaparte 1802. Orden utdelas för framstående militära eller civila insatser. Läs mer om orden här: http://www.legiondhonneur.fr/index_en.html

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063