23948sdkhjf

Succé för Europamästerskapet i Ostronöppning.

Europamästaren Michael Moran försvarade sin mästartitel då EM i ostronöppniing avgjordes för fjärde gången. Trots tuffa utmanare blev det Irländsk seger i år igen.
I finalen ställdes Michael Moran mot svensken Johan Malm, världsmästare 2010 och Simon Toensager, Danmark , världsmästare 2007och ytterligare en irländare; David Small. David har bara varit med i tävlingen en gång tidigare och verkar ta efter sin kamrat Michael i snabbhet.

Michael Moran har nu vunnit EM titeln totalt fem gånger och är svår att slå. Han är snabb och samtidigt noggrann och var en lycklig och värdig vinnare av tävlingen och försvarade återigen sin titel från förra året då blev han också Europeisk mästare. Simon Toensager, från Danmark var en tät tvåa och kan bli farlig till nästa års utmaning. Johan Malm från Fiskekyrkans restaurang Gabriel kämpade på så det stod gnistor om honom.

Den europeiska ostronöppnareliten tog sig till Trollhättan för fjärde gången i rad till Nova. Tävlingen hade en härlig dynamik och glädje och med totalt 22 de ltagare från Europa, varav en kvinna från Norge, Maria B. Petersen. Mat & Möten.

European Oyster Opening Championship 2014 hade en jury bestående av : Vincent Graham, Irland, själv världsmästare två gånger, Katja Palmdahl, välmeriterad restaurangkonsult och tidigare jury i både det nordiska och det europeiska mästerskapen, Henrik Surina, kock och dansk mästare i ostronöppning, Leif Tengström, vice ordförande i finska ostronakademien, Ola Nyström, försäljningschef på Leröy Sverige samt Erik Florén, restauratör med ursprung från Smögen och verksam både i Stockholm och i Trollhättan. I år hade tävlingen Maria Zihammou, matjournalist, stylist och kokboksförfattare som ”compere”.

RS utsände i Trolhättan: Annelie Öster

Mer bilder och info på: http://www.novamatochmoten.se/ec
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063