23948sdkhjf

Världscup ger fart åt lunchutveckling

Fazer Culinary Teams tävlingsdebut i Olympiade der Köche 2012 och guldmedaljen gav biljett till mat-VM i Luxemburg, som går av stapeln i november 2014. Tävlingsformen finputsas genom gästspel på flera Fazer- och Amicarestauranger.
– Vi tycker att det är viktigt att lyfta lunchens betydelse och ständigt utveckla och utmana vårt eget erbjudande. VM är ett sätt för oss att visa det för våra gäster, säger Anette Björnlund, marknadsdirektör på Fazer Food Services i Sverige.

Temat för VM-menyn är Europa möter Asien. Tolkning av bygger på ytterligheter och experiment med mötet mellan nordiska råvaror och asiatiska kryddor och tillagningsmetoder. Fram till VM gästspelar FCT på restauranger runt om i Sverige. I veckan gick startskottet för gästspelen på restaurang Silverskon i Sollentuna.

- Vi siktar på guld och det kräver sylvass precision i tillagning, smakupplevelse och presentation. Gästspelen ger oss värdefull feedback från gäster, kunder och kollegor, säger Joachim Mueller, lagledare för Fazer Culinary Team.

- Att laga bra lunch är en tuff utmaning. I VM sätts vår tillagningskonst på tuffaste prov. Men vi, precis som hela organisationen, är tränade i att skapa fantastiska upplevelser med små medel. Nyckeln är rätt råvaror och arbetssätt. Det handlar om lika delar genuin kunskap och rätt mental inställning, säger Joachim Mueller.

I VM i Luxemburg Fazer Culinary Team laga lunch till 150 personer med en råvarukostnad på högst 5 Euro per person. Lunchen ska innehålla en soppa, två varmrätter; en med kött och en med fisk, salladsbuffé och en dessert.

Medlemmarna i Fazer Culinary Team är Joachim Mueller, Daniel Sparrfeldt, Niklas Edgren, Niclas Melin och Mikael Börjesson som till vardags arbetar på Fazer Food Services lunchrestauranger runt om i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062