Linda Sundberg vann Årets Unga Kock
Linda Sundberg, 22 år, anställd på Gyldene Freden, Gamla Stan i Stockholm tog hem segern efter en mycket prestationern av de sex finalisterna.
Linda Sundberg är utbildad kock, från Stockholms Hotell- & Restaurangskola,och fokuserad på kallskänk, gillar det estetiska och lite mer pilliga, med variationen mellan förrätter desserter eller att baka bröd.
Hon har jobbat på Den Gyldene Freden sedan hon gick ut sin utbildning, därefter 1.5 års uppehåll då på Dessert & Choklad Stockholm. Hon valde att komma tillbaka till Den Gyldene Freden för att personalen är trevlig personal och jobbet är kul. Samt att man får chans att laga klassisk och finare mat samtidigt som det finns utrymme att vara kreativ, man blir aldrig uttråkad här.
Årets Unga Kock arrangeras sedan 1976 av Chaîne des Rôtisseurs ”Concours du Meilleur Commis Rôtisseur” - och är en tävling för unga kockar i närmare hundratalet länder. De tävlande får vid tävlingstillfället inte ha fyllt 27 år.