Matfestival i havets tecken
Det blir en hyllning till havet den 25 februari till 1 mars i Göteborg. Det är tanken bakom Go to Sea, en ny kunskaps- och upplevelsevecka.
Innehållet spänner från matglädje och tillagning till miljöfrågor. Det blir ett brett program där man kan lära sig om hur man filear fisk, nya marina arter och hur man lagar god vardagsfisk. Det ges även många tillfällen till provsmakning samt information om nedskräpning och föroreningar. Allt med anknytning till havet.
Go to Sea kommer synas över hela Göteborg med bland annat ”pop up-restauranger”, i form av sopp-containrar, där åtta kända Göteborgsrestauranger serverar fisksoppa. Restauranger som deltar är: Brasserie Lipp, Familjen, Gothia Towers restauranger, Koka (f.d. Kock & Vin), Restaurang Gabriel, Sjömagasinet, Swedish Taste och Wasa Allé.
Flera restauranger erbjuder skräddarsydda menyer och annorlunda matupplevelser under Go to Sea-veckan. Man kommer kunna äta middag i mässen på jagaren Småland eller vid långbord i Feskekörka.
– Go to Sea-veckan fokuserar på havet och hur mycket det betyder för oss. Den här februariveckan är en del av Göteborgs 400-årsjubileum som på sikt ska skapa inresande turism under en annars lugn period. Men framför allt ska den inspirera göteborgarna och förhoppningsvis skapa stolthet över den stad vi lever i, säger Camilla Nyman, tf vd för Göteborg & Co.
Bakom satsningen står Wallenstam, Göteborgs Köpmannaförbund, Göteborgs Restaurangförening (GRF), Göteborg 2021 och Göteborg & Co.