23948sdkhjf

Nytt miljövänligare fatölssystem

Nu utvecklar Carlsberg fatölstekniken. Man lanserar DraughtMaster, ett nytt fatölssystem med längre hållbarhet, enklare hantering och med miljövinster. 
DraughtMaster är ett fatölssystem som använder engångs-PET-fat på 10 eller 20 liter istället för dagens stålfat. PET-fatet placeras i en behållare och pressas samman med hjälp av lufttryck. Kolsyran är redan tillsatt vilket gör att man inte behöver kolsyrepatroner. Resultatet är ett öl med jämn kvalitet och med en lång hållbarhet på 30 dagar. Fatölssystemet innebär även lättare och färre transporter vilket ger miljöfördelar.

– Även en liten restaurang, till exempel en pizzeria, kommer att kunna erbjuda en bra fatölsupplevelse till sina gäster. För krogar som redan har fatservering behöver man inte oroa sig för att kvaliteten försämras under dagar då försäljningen inte är lika hög som på till exempel fredagar och lördagar, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

DraughtMaster lanseras i tre olika modeller som alla bygger på samma teknik. Systemet har testats hos krögare i Malmö under drygt två år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063