Efterlysning - Sveriges bästa pizzabagare
Så här går tävlingen till:
Bestäm vilken pizza du vill tävla med.
Den pizza du tävlar med kan vara en pizza som redan finns på menyn på din pizzeria eller så skapar du en helt ny pizza för tävlingen.
Skicka in receptet. När anmälningstiden har gått ut, den 16 mars, kommer en namnkunnig jury att bedöma alla inskickade pizzarecept.
Juryn plockar sedan ut ett antal inskickade förslag som man bedömer vara extra bra och/eller spännande.
Går du vidare till den omgången, får du baka din tävlingspizza inför juryn.
Juryn väljer sedan slutligen ut tre finalister som går till den stora finalen som äger rum den 6 maj på mässan GastroNord, Stockholmsmässan.
Tipsa oss din favoritpizzeria!
På sajten pizza-sm.se kan du också tipsa om din favoritpizzeria. På så vi kan vi kontakta pizzerian och be dom anmäla sig till tävlingen. Din röst ger just din favoritpizzeria möjlighet att gå vidare i Pizza-SM 2014.
OBS.Sista anmälningsdatum är söndagen den 16 mars 2014.
Alt om tävlingen finns att läsa på pizza-sm.se
Viktiga datum
Sista anmälningsdatum är söndagen den 16 mars 2014.
Senast den 7 april underrättar vi de tävlande om de har gått vidare till final.
Finalen äger rum den 6 maj, med start klockan 14 på tävlingsscenen på mässan GastroNord, Stockholmsmässan.
Pizza-SM fyller tio år i år och tävlingen har korat många duktiga vinnare genom åren. Här är några: Jonas Karlsson, Speceriet i Stockholm, vinnare 2013, Camilla Seidl, Vapiano i Stockholm, vinnare 2012, Tony Gerasovski, Pizzeria Fasan i Nyköping, vinnare 2011, David Smith, Pizzeria Mums i Göteborg, vinnare 2010 och Hassan Saraoe, vinnare 2009.