23948sdkhjf

Roland Persson tar rodret i nytt Stockholms-brassseri

I morgon öppnar Metropol Palais på Sveavägen i Stockholm med franskt brasserie, bar, salong samt festvåning. Roland Persson, är ansvarig för köket som profilerar sig med franska specialiteter.
Metropol Palais byggdes som biograf 1927. Roland Persson leder köket tillsammans med Markus Gustafsson. Dessertmästare är Richard Bingham. Ansvarig för matsalsteamet och dryckesmenyn i matsalen är sommelieren och före detta rektor på Restaurangakademien Ia Orre.

Franskt signum på menyn ges bland annat med madeleinekakor och crêpes Suzette, liksom baren där franska bryggning- och destilleringstraditionen betonas.

– Nu flyttar vi ut flera moment från köket och möter gästen ute i matsalen. I vårt brasserie kommer vi erbjuda en klassisk matsal med fransk touche och en av signaturrätterna är en saltinbakad entrecote som trancheras framför gästen, säger Roland Persson i et tpressmeddelande.

Bakom satsningen Metropol Palais står Lyran Konferens och dess vd Raffaello di Schiena.

Lyran Konferens driver förutom Metropol Palais även Marholmen och Grosshandlargården i Norrtälje utanför Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093